2 ARALIK 2021 SEMİNER

DEKAUM Müdürü  Prof. Dr. İkbal Sibel SAFİ nin Kadınlara yönelik Şiddet hakkında yapılan çalışmalar hakkında konuşma ile program başladı.

Konuşmacı İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Savcısı Özlem EĞRİDERE Konu: Suç Mağduru Kadınlar ve Çocuklar. Konuşmasında aşağıdaki konular ele alındı.

• Çocuklar:CMK 15. VE 150. Maddesi Mağdur çocukların tanımlanması. TCK 31. Madde Suç Mağduru çocuklar için düzenlenmiş olan madde hakkında konuşma. TCK 234. Madde Çocuk mağdurları hakkında bilgilendirme ve uygulamada yaşanan konular ele alındı.
  • Kadınlar: 6284 Sayılı Yasa ile Aile içi şiddet gören kadınlar hakkında uygulamalar. Uygulamalarda karşılaşılan konular ele alındı, geleceğin hakim savcılarının tüm bu konularda gerekli hassasiyeti göstermeleri üzerinde tavsiyelerde bulunuldu.

Konuşmacı İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Komisyonu Başkanlığı Hakimi Feryal ATAY Konu: Aile Ekonomisinin Mimarları Kadınlar. Tüketici Hakları Nelerdir?

Toplam tüketim harcamalarının %85 inin kadınlardan oluştuğu ve tüketici haklarında bilgi edinme konusunda farkındalık yaratılmaya ilişkin bir hukuki değerlendirme yapıldı. Ayıplı mal hakkında bilgilendirme, ayıplı hizmet hakkında bilgilendirme yapıldı. Tüketicilerin hakları hakkında bir bilinçlendirme oluşturmaya yönelik konuşma yapıldı.

Yaklaşık 250 kişinin katılımının olduğu programda,  Hukuk Fakültesi öğrencilerimiz konuşmacılarımıza hem sunulan konular ile ilgili hem de hakim ve savcılık mesleğine ilişkin çok çeşitli sorular sordular. Saat 11.00da başlayan program 13.30da sona erdi.